Hoppa till innehåll

KRAMAS och det påverkar dig positivt!

21 februari, 2014
tags:

OXYTOCINETS fantastiska effekt fungerar även på elefanter. Hormonet som finns i nervsystemet (alltså på hudytan) och i blodsystemet har mest magiska effekter. Läs vidare en artikel i Dagens Industri. Så att kramas är ett bra sätt att få igång produktionen av välbefinnande.

Trevlig helg i KRAMENS tecken ❤

elefant-1 di.se

 

 

 

 

 

Asiatiska elefanter rör vid varandra och gör ljud för att trösta artfränder som mår dåligt. Det skriver forskningssajten Futurity.

Det är forskare vid Emory-universitet i Atlanta i USA som har kommit fram till att elefanter använder beröring på ett tidigare okänt sätt.

Studien visar att stress och oro smittar mellan olika individer i en elefantgrupp. När en elefant är bekymrad känner de andra av det och försöker trösta sin vän.

Elefanterna tröstar genom att vidröra artfrändens ansikte med snabeln eller genom att stoppa snabeln i munnen på den som inte mår bra. Enligt forskarna motsvarar det en mänsklig kram.

Ömhet av det här slaget är ovanlig i djurriket. Utöver människan har liknande beteenden bara observerats hos delfiner och hundar.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: