Hoppa till innehåll

Smärtlindring vid förlossning

14 december, 2010

Handlar om många saker. Men innan du tar till smärtlindring med läkemedel kan du utnyttja och själv öka på smärtlindringshormonet endorfin som du naturligt har i kroppen. Du kan enkelt själv förstärka det egna försvaret.

Det som fram för allt minskar smärtupplevelsen och minskar oro är en god förberedelse med kunskap om vad som händer i kroppen när vi föder, då har du ett bra utgångsläge. Teamworket och stödet från din partner med hans/hennes aktiva del och närhet är viktig del av smärtlindringen och för upplevelsen. Med långsam och lugn andning – genom hela förlossningsförloppet – ger inte bara bästa syretillförsel utan signalerar även lugn och trygghet till kroppen. Avslappning i badet eller att lyssna till musik är rogivande och ökar även på vårt så viktiga hormon oxytocin inför förlossning. Med massage och beröring släpper spänningar och av närhet får vi energi och mår vi bra.

Värme både lindrar smärta och har en avslappnande effekt. Vetekudde eller varma frottéhanddukar kan läggas på hela kroppen.

 

Babyz Of Sweden babyz.se ger vi förlossningsbarnmorskor dig bästa förlossningsförberedelse – vi håller kurser i grupp eller privat hemma hos dig! Vi moderniserar och uppdaterar hela tiden vårt kursinnehåll, därför att vi jobbar med en NY PROFYLAXMETOD! Vi har utökat vårt kursutbud och finns nu på Kungsholmen, i city på Kungsgatan samt på Danderyds sjukhus Hotell Mörby. Hör gärna av dig om du har frågor på info@babyz.se eller på 0704-44 56 04

VARMT VÄLKOMNA till Babyz Profylax

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: